latest

GİK-DER üye toplantısında örgütlülüğü büyütme çağrısı

26 Mart 2024

/ by Bisikletli Gazete

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) üye toplantısını gerçekleştirdi. Genel kuruldan bu yana yapılan çalışmaların aktarıldığı toplantı, dernek çalışmalarının ve örgütlülüğün büyütülmesi çağrısı ile son buldu. 



GİK-DER üye toplantısını geçtiğimiz pazar günü gerçekliştirdi. Çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda güncel siyasal gelişmeler üzerine kısa bir değerlendirmenin ardından Yönetim Kurulu, genel kuruldan bu yana geçen 6 ayda yaptığı çalışmaları paylaştı.

Yönetim Kurulu adına konuşan GİK-DER eş başkanı Bedriye Avcıl, dernek çalışmalarının büyük çoğunluğunu komisyonlar aracılığı ile yürütüldüğüne dikkat çekti. Dernekte kurslar, film gösterimleri, paneller gibi çok sayıda etkinliğin başarı ile yürütüldüğünü belirten Avcıl, Londra'daki kurumlarla da ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmalar yapıldığını ifade etti. Politik gündemlere ilişkin düzenlenen panel ve eylemler hakkında bilgi veren Avcıl, bu müdahalelerin geliştirilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Avcıl, üyelere düzenlenen etkinliklere katılımı artırma, aidatları daha düzenli ödeme, dernek yönetimine daha fazla katkı sunma çağrısında bulundu.

Derneğin mali raporununu da sunulmasının ardından toplantıya katılan üyeler yeni dönem çalışmalarına ilişkin önerilerini sıraladı. Derneğin yönetimini yürüttükleri çalışmalar nedeniyle tebrik eden üyeler, göçmenlere yönelik saldırıların tartışılacağı paneller düzenlenmesi, yaz döneminde şenlik ve benzeri etkinlikler örgütlenmesi, derneğin daha önceki dönem üyeleri ile ilişkilerin geliştirilmesi için komisyon kurulması önerilerini sundu.



     Gik-Der,  Wedge House, White Hart Lane, London, N17 8HJ



Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan