latest

Yönetmen Suat Eroğlu sinemacılık, tiyatro oyuncusu Eda Çatalçam tiyatroculuk deneyimlerini Day-Mer’de paylaşacak

20 Mayıs 2024

/ by Bisikletli Gazete


“Oyun İçinde Oyun” ve “Fıtrat” isimli kısa filmleri ile kısa film sinemasında önemli başarılara imza atan Yönetmen Suat Eroğlu, 21 Mayıs Salı akşamı saat 19.00'da Day-Mer’de (Turkish and Kurdish Community Centre) filmlerinin fikir aşamasından senaryoya aktarma sürecine, film yapım sürecinden oyuncu yönetimine kadar sinema alanında edindiği birçok deneyimi bir sunum eşliğinde örneklerle paylaşacak.

Day-mer Kültür Sanat Komisyonunda uzun süredir emek veren Eroğlu, 21 Mayıs Salı akşamı kendi sinemasının kamera arkasını izleyicilerle paylaşıyor. Sinema üzerine söyleşi gerçekleştirilecek olan etkinlikte Suat Eroğlu’nun kısa filmleri de gösterilecek.

Londra’da defalarca sahnelenen “Seher ile Ali” adlı oyununda sergilediği performans ile akıllarında kalan oyuncu Eda Çatalçam da etkinliğin bu haftaki konukları arasında yer alıyor.

Çatalçam, “Bir tiyatro oyunu nasıl yapılır?” başlığı altında tiyatro metni seçiminden yazımına, oyuncu yönetiminden dekora, tiyatro ile ilgili deneyimlerini bir sunum eşliğinde katılımcılarla paylaşacak.

Etkinliğe katılım ücretsizdir. 

Day-Mer







Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan