latest

Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nin “Park Şenliği" coşkuyla gerçekleştirildi

25 Haziran 2024

/ by Bisikletli Gazete

Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nin (Gik-Der) “Park Şenliği”, 23 Haziran, Pazar günü Enfield’ta bulunan Pymmes Park’ta, 3 binden fazla kişinin katılımıyla coşkuyla gerçekleştirildi.

 


GIK-DER 2023-2024 dönemini büyük bir şenlikle noktaladı. GIK-DER üye ve dostlarının emeğiyle gerçekleştirilen şenliğin ritmi hiç düşmedi. 23 Haziran’da Pymmes Park’ta düzenlenen şenlikte göçmenlere dönük artan saldırılara, artan ırkçılığa dikkat çekilerek örgütlenme çağrısı yapıldı. Şenlikte GIK-DER ve Tutsakların Sesi Platformu’nun yanı sıra topluma yönelik çalışmalar yürüten kurumlar stantlar açarak katılımcılara çalışmalarını aktarma şansı buldu.



KURSİYERLERDEN YIL SONU GÖSTERİSİ

Dernek bünyesinde yürütülen saz, gitar ve erbane kurslarının öğrencileri şenlikte sahne aldı. Çocuk drama kursunun öğrencileri ise Kürtçe kısa bir sunum yaptı. Ağustos Böceği Çocuk Korosu üyeleri de sahnede eğlenceli şarkılar seslendirdi. Rengin Kadın Korosu üyelerinin solo dinletisi ile devam eden şenlikte sanatçılar Dodan, Merwan Şan ve Zeyno Durar sahne aldı. Şenlik katılımcıları gün boyu sanatçıların şarkılarına eşlik etti, gün boyu halaylar çekildi. Ayrıca Londra’da faaliyetlerini sürdüren The Tırşıklar halay gösterisi yaptı. Tüm performanslar şenlik katılımcılarından tam not aldı.



GIK-DER’DE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

GIK-DER adına yapılan konuşmada 1991 yılında kurulan derneğin Türkiye’den göç eden işçi ve emekçilerin ihtiyaçlarına cevap olmak, onların eşit sosyal ve siyasal haklar mücadelesini büyütmek için 33 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Dernek olarak Türkiye’de gelişen siyasal gelişmelere tavır sergilendiği aynı zamanda İngiltere’de yaşanan ırkçılık, ayrımcılık olaylarına karşı da sokağa çıkıldığı belirtildi. Yaklaşan genel seçimlere ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında kısa bilginin verildiği konuşmada 4 Temmuz Genel Seçimleri’nde bağımsız adaylara oy verme çağrısında bulunuldu. Dayanışma ve örgütlenmenin önemine dikkat çekilen konuşmada, göçmenler örgütlenmeye GIK-DER’e üye olmaya çağrıldı. 

Şenlikte GIK-DER’in kurucuları arasında yer aldığı Alternatif Seçim Platformu’nun Tottenham’da desteğini açıkladığı bağımsız aday Nandita Lal’da kitleye hitap etti. İsrail’in Filistin’de sürdüğü katliama ve Muhafazakâr Parti’nin bu saldırılardaki ortaklığına dikkat çeken Nandita Lal, göçmen hakları için, kadın hakları için kendisine oy verilmesi çağrısını yaptı. 



KATILIMCILARDAN TAM NOT

3 binden fazla kişinin katıldığı şenlikte çocuklar için ayrı bir bölüm kuruldu. Çocuklar gün boyu gönüllerince eğlendi. Yüz boyama, ritim atölyesi, satranç, kil ve tahtadan oyuncak yapımı gibi birçok aktivitenin yapıldığı çocuk çadırı çocuklardan ve ailelerden tam not aldı. 

Şenlikte ayrıca yazarlar Ahmet Güven, Ali Poyraz, Dursaliye Şahan, Fergül Yücel ve Sultan Karataş okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

Şenlik kapsamında düzenlenen tavla turnuvası da katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılandı. 

Yüzlerce kişi gün boyu şenliğin ve güneşin keyfini çıkardı. Şenlik bir sonraki sene derneğin çalışma ve kurslarına katılım çağrısı ile son buldu.

 

Fotoğraflar: Gülseren Daş ve Süleyman Topal’a aittir.

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan