latest

“Ankara Anlaşmalılar İngiltere ekonomisine önümüzdeki yıllarda daha büyük bir dinamizm katacaktır"

11 Aralık 2021

/ by Bisikletli Gazete

Londra’nın muhasebe alanındaki deneyimli firması Öncü Muhasebe, yeni bir yapılanma içeresine girerek hem ekibini büyüttü hem de isim değiştirerek Manes & Co adıyla hizmet vermeye başladı.

 




Öncü Göçebe’nin kurucusu olduğu Öncü Muhasebe, geçtiğimiz yıl kurduğu yeni ortaklıklarla işbirliklerini geliştirme kararı almıştı. Öncü Muhasebenin yeni ortaklarından Alper Özceylan “ulaşılabilir muhasebe” sloganıyla çıktığı yolda, Covid-19 koşullarına rağmen kısa sürede Öncü Muhasebe’nin kurumsal kimliğini yukarıya taşımakla kalmadı, şirketin müşteri sayısını da yüzde elli artırdı.

Bundan sonra yoluna Manes & Co adıyla devam edecek olan şirkette yaşanan değişimi Alper Özceylan’la konuştuk.

Manes & Co adıyla yeni bir yapılanma içerisine girdiniz. Bu kararı almanıza ne sebep oldu?

Bildiğiniz gibi dünya hızlı bir dijitalleşme döneminden geçiyor. Özellikle Covid - 19 salgınıyla birlikte online platformlara anında erişim son derece önem kazandı. Bu düşünceden hareketle; muhasebe, finans ve yatırım alanındaki 13 yılı aşkın tecrübemi de kullanarak, “ulaşılabilir muhasebe” sloganıyla şirketimizde ekip arkadaşlarımla birlikte yeni bir yapılanma içerisine girdik. 

Hem teknoloji ve altyapı olarak hem de insan kaynağı olarak mesafe tanımadan mükelleflerimizin ihtiyaçlarına anında cevap verebilecek bir konuma geldik. Dolayısıyla bu konumu kurumsal bir kimlik altında kamuoyu ile yakın zamanda paylaştık.   

Bu süreci biraz anlatır mısınız?

Büyümenin doğal bir sonucu olarak, bir dönüşüm planı uygulamaya koyduk. Bu çerçevede, ilk olarak, ekibimizi büyüttük. Bunun yanı sıra, ziyaretimize gelen müşterilerimizin bildiği üzere, geçen ay başında ofisimizi değiştirdik ve Londra’da Office 408, Screenworks, 22 Highbury Grove, N5 2ER adresine taşındık. Tabii resmi olarak hizmet verdiğimiz tüm mükelleflerimizin şirket adreslerini de yeni adresimizle değiştirdik.

Değişim sürecinde, interaktif bir ilişki içinde olduğumuz mükelleflerimizin çok büyük desteğini gördük ve bize aldığımız kararın ne kadar doğru ve yerinde olduğunu bir kere daha gösterdi.

Dönüşüm planımızın en büyük ve bizi en çok heyecanlandıran adımı ise daha yeni gerçekleştirdiğimiz marka değişimimiz oldu. Artık MANES & Co ismi altında hizmet veriyoruz. Bu sebeple web sayfamızı da yenilerek çok daha basit ve anlaşılır hale getirdik. Web sitemiz https://manes.co/tr/ olarak, e-mail adresimiz ise info@manes.co olarak değişti. Ancak, her ihtimale karşı, info@oncuaccountancy.co.uk e-mail adresimizi de bu yılın sonuna kadar aktif tutacağız. 

Manes & Co'nun müşteri grubu genellikle kimlerden oluşuyor?
Birleşik Krallık'ta bu ülkenin kurallarına göre iş yapmak isteyen herkes Manes & Co'nun potansiyel müşterisidir. Dolasıyla biz herhangi bir spesifik kategori oluşturmadan şahıs şirketlerinden limited şirketlere kadar bütün iş insanlarına hitap ediyor, onlara muhasebeyle ilgili her konuda katkı sağlamaya çalışıyoruz. 

Bildiğiniz gibi bu ülkede muhasebenizin usulüne uygun bir şekilde tutulması çok önemli. Bu konuda yaşayacağınız bir sorun; kredi skorunuzdan, ileride alacağınız eve, kuracağınız ortaklıklara kadar birçok bakımdan sizi olumsuz  yönde etkileyebilir. Öte yandan Manes & Co olarak özellikle son yıllarda Türkiye'den gerçekleşen göçün Birleşik Krallık'ta yarattığı potansiyelin de farkındayız. Ankara Anlaşmalılar İngiltere ekonomisine önümüzdeki yıllarda daha büyük bir dinamizm katacaktır. Bu sebeple Ankara Anlaşmalılarla kurduğumuz ilişkiyi birkaç yıl sonra nihayete erecek bir ilişki olarak değil, bu potansiyelin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceği bir fırsat olarak değerlendiriyoruz...







Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan