latest

Fieldseat Organic Stage perdelerini Dünya Tiyatro Günü’nde açıyor

15 Mart 2022

/ by Bisikletli Gazete

Elçin Gürler yazıp Tuba Karaer’in yönettiği ve Melissa Kenter’le Günyol Bakoğlu’nun oynadıkları “Sosyal Mesafede Aşk” 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Fieldseat Organic Sahne’de seyirciyle buluşuyor.

 


Son beş yıldır yoğun olarak yaşanan göç dalgasının İngiltere’deki Türkiyeli toplumun kültür sanat hayatına zenginlik kattığı aşikâr. Yeni göç dalgasıyla birlikte birçok yazarın, oyuncunun, yönetmenin kısacası sanatın herhangi bir dalıyla uğraşan kişilerin İngiltere’ye ayak basmasıyla birlikte nitelikli sanat etkinliklerinin ve bu etkinliklere ev sahipliği yapan mekânların sayısı arttı. İşte bu mekânlardan biri de Fieldseat Kafe. Fieldseat Organic Stage olarak hizmet veren mekânın alt katı tiyatro severleri yeniden ağırlamaya hazırlanıyor.

Melissa Kenter ve Günyol Bakoğlu’nun oynayacakları “Sosyal Mesafede Aşk” adlı oyun 27 Mart Tiyatro Günü’nde Fieldseat Organic Stage’te sahnelenecek.  Etkinliğin biletleri melissakenteracademy.com ve Fieldseat Kafe’den temin edilebilir.  

Oyuna ilişkin bilgi notu şu şekilde:

“Tarihler Mart 2020’yi gösterirken insanlık, tarihinin en yıpratıcı deneyimlerinden birinde buldu kendini. İki yıl süreceğini aklına bile getirmeden, pandemi ve korona sözcükleri adeta yaşamımızın bir parçası oldu, sosyal mesafeyle birlikte. Ebeveynler, eşler, yaşlılar, çocuklar birdenbire kendilerini üstelik parasını kendilerinin ödediği hapishanelerde buluverdiler. Sosyal Mesafede Aşk oyunu bu ortamda şekillendi. Kendi hiç de komik olmayan salgınla barışıp ondan kurtulma isteğiyle de sahnede yerini aldı. Salgınlara inat gülmek hele şu tatsız günlerde en büyük ihtiyacımız haline geldi. Oyunumuz bir nebze olsun rahat bir nefes almaya ve belki de yaşadıklarımıza bambaşka bir açıdan bakmaya çağırıyor sizi. Belki bazı çiftler bu oyunda kendilerini bulacaklar, bazıları çok şaşıracak, ama ne olursa olsun şundan emin olun çok da gülecekler.”

“Elçin Gürler tarafından kaleme alınan oyun daha önce hiç oynanmadı. Dolayısıyla koltuklarda yerini alan seyirci oyunun dünya premierine şahit olacak. Fieldseat Organic Stage’te 27 Mart Dünya Tiyatro Günü ilk gösterimini yapacak oyun Tuba Karaer tarafından yönetiliyor. Melissa Kenter ve Günyol Bakoğlu tarafından sahneleniyor. Işık tasarım Hakan Hafızoğlu’na afiş tasarım ise Büşra Bakoğlu’na ait.”  




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan