latest

Rengin Kadın Korosu kadın şarkılarını seslendirdi

07 Mart 2022

/ by Bisikletli Gazete

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Rengin Kadın Korosu, 70 üyesiyle, kadın şarkılarını Londra’daki Türkiyeli toplumla buluşturdu.

 


Geçen yıl 4 Temmuz’da gerçekleştirdikleri konser ve Kürtçe-Türkçe seslendirdikleri ‘Kadınlar Vardır’ klibiyle Londra’da dikkatleri üzerine çeken Rengin Kadın Korosu muhteşem iki konsere daha imza attı. 26 Şubat’ta Millfield Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen konser yoğun istek üzerine iki seans şeklinde düzenlendi.

Sosyalist Kadınlar Birliği’nin öncülüğünde kurulan, bu yıl sayıları 70’e varan Rengin Kadın Korosu’nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesilesiyle gerçekleştirdikleri etkinlik toplumun farklı kesimlerinden büyük beğeni topladı.

Yetmiş kadının seslendirdikleri Türkçe, Kürtçe ve Ermenice kadın temalı eserler dinleyicilere duygulu ve coşkulu anlar yaşattı. Kadınların yaşamına ve mücadelelerine dair 22 eserin yer aldığı konserde Aşık Sinem Bacı, Aysun Timurcan, Ayşe Şan, Tülay German gibi kadın sanatçılar ve bestekarların kadınların özgürleşmesi mücadelesine sanat alanından yaptıkları katkılar da dile getirildi.

 



BARIŞ TEMASI ÖNE ÇIKTI 

Koro şefi Zuhal Yıldırım Gök, pandemi döneminde kadınların sorunlarına bir çözüm arayışı olarak başlattıkları çalışmanın; kız kardeşliği ve kadın dayanışmasını güçlendirmenin önemli bir kazanımı haline geldiğini belirtti. Rengin Kadın Korosu’nun sadece müzikle sınırlı bir çalışma olmadığını belirten Yıldırım; edebiyat, sinema, resim gibi sanatın her alanında kadın emeğini görünür kılmanın araçlarını yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Konserde sürpriz olarak Ağustos Böceği Çocuk Korosu ve Rengin Erbane Topluluğu’nun yer alması dinleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Konser bitiminde konuşma yapan SKB Londra Sözcüsü Bedriye Avcıl, bu konseri 8 Mart'ta sokağa çağrı yapmanın bir vesilesi olarak örgütlediklerini belirtti. 21. yüzyılda cins eşitsizliğinin bir cins kırımına dönüştüğünü ifade eden Avcıl, bütün haklarının "mücadelenin, kadınların sokakları ne koşulda olursa olsun terk etmemesinin, korkusuzca erkek egemenliğine karşı durmasının bir sonucu" olarak kazanıldığını dile getirdi. Ukrayna'da patlak veren emperyalistler arası savaştan en fazla kadınların etkileneceğini kaydeden Avcıl, 8 Mart'ta savaş karşıtı mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.






Rengin Kadın Korosu'nu sosyal medyadan takip etmek için:

Facebook: https://www.facebook.com/rengin.kadinkorosu

Instagram: https://www.instagram.com/renginkadinkorosu/?hl=tr








Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan