latest

Timur Öztürk'ten imza günü ve söyleşi

19 Mayıs 2022

/ by Bisikletli Gazete

 Gazeteci Timur Öztürk,  yeni kitabı “40 Yılın Hikâyesi Hikayesi-Unutamadıklarım’’ın tanıtımı kapsamında 22 Mayıs Pazar günü, saat 17:00’de, Stoke Newington’da yer alan Che-men Cafe’de düzenlenecek imza günü ve söyleşiyle okuyucularıyla buluşacak.



 


Timur Öztürk’ün KKTC Halkın Sesi Gazetesi’nde başlayan gazetecilik macerası, Kıbrıs, Türkiye ve İngiltere üçgeni arasında sürdürdü. 1982 yılında Kıbrıs Postası gazetesinin İngiltere muhabiri olarak çıktığı yola, 1991-1998 yılları arasında Türkiye’de devam etti.

Show Tv, Kanal D, Star Tv, CNN Türk gibi Türkiye ulusal kanallarının yanı sıra yerel yayın organlarında da program yapımcılığı ve muhabirlik yaptı. 1994 yılında Milas Radyo Televizyon Genel Yayın Yönetmeni olarak RTÜK’ten ilk kapatma cezasını alan kişi olarak resmî kayıtlara geçti.

Sıcağı Sıcağına, Temiz Eller, Böyle Gitmez, Söz Fato’da gibi bir dönemin efsaneleşmiş televizyon programlarına emek verdi. 1998 yılında tekrar İngiltere’ye dönerek CNN Türk İngiltere temsilciliği yaptı.

Londra merkezli yayınevi Press Dionysus –www.pressdionysus- tarafından piyasaya sürülen “40 Yılın Hikâyesi – Unutamadıklarım” adını taşıyan kitabı Timur Öztürk’ün meslek hayatındaki 40 yılının bir yansıması olarak görülüyor. Timur Öztürk, 1980-2020 yılları arasında, 40 yıl boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinde habercilik yaparken başından geçenleri 27 konu başlığı altında bu kitapta topladı.

 

Kitabın yayıncısı Press Dionysus kitabın arka kapağında şunları yazdı;

Bu kitap, Timur Öztürk’ün 40 yılı aşan gazetecilik serüveninde biriktirdiği anıların bir derlemesi niteliğini taşıyor. Bu anılar sayesinde okuyucu; 1980’li yılların Kıbrıs’ından İngiltere’sine, oradan da 1990’lı yılların Türkiye’sine uzanan yolculuklara çıkarken aynı zamanda Türkiye’nin yakın tarihine ilişkin bir hafıza tazelemesi de  yapıyor. Uğur Mumcu’dan Ahmet Kaya’ya, Asil Nadir’den Mehmet Ali Ağca’ya kadar dönemin pek çok tanıdık siması da bu yolculukta okuyucuya eşlik ediyor. 

40 Yılın Hikâyesi, Unutamadıklarım bir anı kitabından ziyade Türkiye’nin yakın tarihinin bir panoraması olarak değerlendirilebilir… 


👉Kitaba erişim adresi: Unutamadıklarım – Timur Öztürk – Press Dionysus

Kitabın yayıncısı Press Dionysus’un organize ettiği imza ve söyleşi 22 Mayıs Pazar günü saat 17:00’de 185 Stoke Newington Road bulunan Che-men Kafede gerçekleşecek.


📌 Yer: Che-men Cafe, Londra
📆 Tarih: 22 Mayıs Pazar
⏰ Saat: 17:00
📍 Adres: 85 Stoke Newington Rd, London N16 8AA


 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan