latest

Artan maliyetler ve otobüs şoförü kıtlığı okul gezilerini vurdu

02 Ağustos 2022

/ by Bisikletli Gazete

İngiltere’de okulların yılın belli döneminde öğrenciler için düzenledikleri geziler artan yaşam maliyetleri ve ülke çapındaki otobüs şoförü kıtlığı nedeniyle sekteye uğramış durumda.

                                         


                                             

 

İngiltere’de bulunan okullar, yılın belirli dönemlerinde kültürel birikimlerini artırmak amacıyla öğrenciler için müze ziyaretleri düzenliyorlardı; ancak artan yaşam maliyetleri ve ülke çapında yaşanan otobüs şoförü kıtlığı nedeniyle bu ziyaretlerin sayısı bir hayli azaldı.

Konuya ilişkin olarak BBC’nin görüşüne başvurduğu Dorset’teki müze yetkileri kendilerine bağlık müze ve açık hava eğitim merkezlerine yapılan ziyaret sayılarında son dönemde büyük bir düşüş yaşandığını belirtiyorlar.

Doğu Dorset Müzesi'nden Lara Longford, okul gezilerinin sayısında yaşanan bu düşüşün öğrencilerin birçok değerli deneyimi kaçırmasına yol açtığını düşünüyor. Longford konuya ilişkin olarak: "Burada öğrencilerin derste elde edemeyecekleri bilgileri uygulamalı olarak sunuyoruz. Bu gerçekten üzücü, yaşanan bu sıkıntı öğrencilerin tüm bu deneyimlerden mahrum olmaları anlamına geliyor” dedi.

Dorset merkezli Heathside Seyahat şirketinin yetkililerinden Tim Southby ise son zamanlarda yaşadıkları sürücü ve araç sıkıntısı nedeniyle 100'den fazla okul gezisi işini reddettiklerini belirtiyor. Southby bu konuda hükümetin devreye girmesi ve firmalara yakıt sübvansiyonu getirmesi gerektiğini söylüyor.

Swanage İlköğretim Okulu Müdürü Martin Godfrey ise bu sorunun üstesinden gelmek için kendince bir çözüm geliştirerek kısa yolculuklar için otobüs kiralamak yerine kendi minibüsünü kullanmaya başlamış.

Ekonomik krizin eğitime etkisi daha önce de okul yemekleri konusuyla gündeme gelmişti. Anlaşılan önümüzdeki günlerde de krizin eğitime farklı yöndeki etkilerine ilişkin haberler duymaya devam edeceğiz.

 

 * Bu haber ilk defa 14 Temmuz 2022 tarihinde Olay gazetesinde yayınlanmıştır. 

Artan maliyetler ve otobüs şoförü kıtlığı şimdi de okul gezilerini vurdu | Olay Gazetesi Turkish Newspaper in London

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan