latest

Dilde ilk teklisi “Ağla”yı çıkardı

28 Ağustos 2022

/ by Bisikletli Gazete

Dildenin ilk teklisi Ağla” yayınlandı. 2018den bu yana Londrada yaşayan Dilde, müzik çalışmalarını Hoş Seda Topluluğunda koro şefliği ve müzik eğitmeni olarak sürdürüyordu.

 


                                                                                    

Solo müzik kariyerine Ağla” isimli teklisine Alaçatı’da çektiği kliple merhaba” diyen Dilde, kısa sürede Müzikseverlerin büyük beğenisini kazanarak 700 bin izleyici sayısına ulaştı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi bölümünden mezun olan Dilde, 2018 yılından bu yana müzik kariyerini Londrada sürdürüyordu. Hoş Seda Topluluğunda koro şefliği ve müzik öğretmenliği yapan şarkıcı, Ağla” adlı teklisi için ilk teklim ile ilk heyecanımı, ilk deneyimimi yaşıyorum. Çok iyi isimlerle çalışarak ortaya güzel bir proje çıkardık. Sonuçtan memnunuz. Tepkiler ve izlemeler şu ana kadar çok güzel gidiyor ve bu da beni ikinci teklimin çalışmalarına başlamam için motive ediyor. Türk pop müziğinde yerimi edinmeye kararlıyım” ifadelerini kullandı.

Dildenin Ağla” şarkısının söz ve müziği Murat Gökşene, düzenlemesi Ufuk Kaan İçli ve Mert Alpe, mix ve Masteringi Özgür Yurtoğluna ait. Şarkıda, gitarları Serhan Yasdıman, udu Yurdal Tokcan, yaylıları İstanbul Strings icra ederken, vokalde Dilan Bilmez, kayıtta ise Mert Yüksel ve Buğra Murat Kaya yer aldı. Klibin kıyafet sponsoru ise Viitta Fashion oldu.


Dilde kimdir?

6 Mart 1994 yılında İstanbul' da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Ortaokulda ilk keman ve nota bilgisi derslerini aldı. Lise hayatı boyunca piyano ve şan dersleri almaya devam etti, Yalova Lisesi Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği korolarında ve Yalova'da çeşitli amatör topluluklarda solist olarak yer aldı. 2018 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nü bitirdi ve Londra'ya yerleşti. Burada Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosunun şefliğini yaptı. Şan ve piyano dersleri verdi. Dilde hâlâ Londra'da özel bir kurumda piyano dersleri vermekle birlikte dünya müziği repertuvarıyla yine Londra'da sahne hayatına devam etmektedir.

 

Ağla’yı YouTube’tan izlemek için tıklayın:





https://www.youtube.com/watch?v=YFN_4nQqoL0

 

 * Bu yazı ilk kez 22 Ağustos tarihinde Olay Gazetesinde yayınlanmıştır. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan