latest

Bu yaz Londra meyhane “kokacak”!

17 Ağustos 2022

/ by Bisikletli Gazete

Tan Morgül ve Memet Ali Alabora’nın kurucusu olduğu İstanbulluluk projesi  İstanbul Elsewhere, Londra’nın çeşitli yerlerinde konsept meyhaneler kurmaya devam ediyor. Meyhane Summer kapsamında Ağustos-Eylül boyunca 5 meyhane gerçekleştirilecek.

 


 

Son yıllarda yaşanan göçlerin ardından Londra’da yaşayan Türkiyeli göçmenlerin sosyo-kültürel hayatı her geçen gün daha da zenginleşiyor. Tiyatrodan konsere, sergiden film gösterimlerine kadar Londra’nın birçok yerinde yepyeni etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de meyhane tutkunlarını bir araya getiren “online” ve “yüz yüze meyhane” konsepti…

Tan Morgül ve Memet Ali Alabora'nın kurucusu olduğu "İstanbul Elsewhere" Londra’da İstanbul meyhane kültürünü yaşatmaya çalışıyor.İstanbul Elsewhere, gerçekleştirdiği meyhane buluşmalarıyla artık Londra’nın her yerindeki misafirlerini ağırlıyor. “Meyhane müdavimleri için yaz ikramı” parolasıyla gerçekleştirilecek buluşmalarda konuklar açık ve kapalı ortamlarda “İstanbul meyhanesi” özlemlerini giderecekler.

İstanbul Elsewhere, Meyhane North” adıyla her zamanki pop-up meyhane yeri olan Haggerston’da, Meyhane South” ile ise yeni göçmenlerin yaşamak için sıkça tercih ettiği Richmond'da meyhane tutkunlarını bir araya getiriyor. Meyhane in the Park” buluşmalarında ise Regents Park'ta açık alanda, “Meyhane on Thames” ile Thames Nehri üzerinde bir teknede ve Mini Fest” ile Boğaz'ın lezzetini Londra'nın merkezine taşımayı müdavimlerine vaat ediyor.

Meyhane Summer nedir?

Meyhane Summer, Londra’nın çeşitli yerlerinde konsept pop-up meyhaneler kuran, ücretli ve ücretsiz etkinlikleri olan bir İstanbul Elsewhere projesidir. Mehmet Ali Işık’ın “İstanbul Meyhaneleri: Vuslatın Başka Alem Belgeseli’nde söylediği gibi, "Her nerede mey içiliyorsa orası meyhanedir" diyerek İstanbul meyhanelerini Londra’ya taşıyan bir girişimdir.

Peki nasıl?

Londra’daki etkinlikler için İstanbul Elsewhere web sitesinde yer alan Meyhane Summer sayfasından biletleri satışa çıkarıyor, online etkinlikler için gather-in’de ücretsiz yer ayrılabiliyor. Ancak yerler kısıtlı, sıkı takip ve acele şart.

İstanbul Elsewhere nedir?

“İstanbul Elsewhere nedir?” sorusuna kurucularının verdiği cevap şöyle: “İstanbulluluğu, İstanbulluluk kimliğini merak etme, anlama çalışma, bulduğunu da paylaşma projesidir; ama ‘dışarıdan’ bakarak… İstanbul’u değil İstanbulluluğu anlatıyoruz. Yedi göbek geriye giden değil kendine İstanbullu diyen herkesi dahil ediyor, nerede yaşanırsa yaşansın bitmek bilmeyen bir muhabbetten dem vuruyoruz.”

 

Meyhaneler

Meyhane in the Park- 21 Ağustos Pazar

Meyhane Elsewhere-25 Ağustos Perşembe TSI 21:00, UK 19:00 (online)

Meyhane South- 4 Eylül Pazar

Meyhane Elsewhere- 8 Eylül Perşembe TSI 21:00, UK 19:00 (online)

Meyhane on Thames- 18 Eylül Pazar

Mini Fest- yakında

Vakt-i Kainat-1 Ekim Cumartesi TSI 17:00 UK 15:00 (online)

 

Online etkinliklere yer ayırmak için: https://gatherin.life/events

Onsite etkinliklere yer ayırmak için: https://www.istanbulelsewhere.com/meyhane-summer

 

 

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan