latest

İngiltere’deki kardeşine dört yıldır ulaşamıyor: “Kardeşimin hayatından endişe duyuyorum”

21 Ekim 2022

/ by Bisikletli Gazete

İsmet Gürbüz, 2018’de Türkiye’den Liverpool’a yerleşen kardeşi Murat Gürbüz ve eşi Ayten Gürbüz’den dört yıldan bu yana haber alamıyor. Konsolosluk, İngiltere polisi ve İnterpol dahil birçok yere başvuran İsmet Gürbüz kardeşinin hayatından endişe duyduğunu söylüyor.

Tuncay Bilecen 

Göçmenlerin üye oldukları sosyal medya mecraları sadece sosyal kültürel etkinlikleri paylaşmak için değil dayanışma ve yardım çağrıları için de kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde “İngiltere’deki Türkler & Avrupa’daki Türkler” Facebook grubunda, İsmet Gürbüz’ün paylaştığı “KAYIP” başlıklı ilanı okuyunca kendisiyle temasa geçtim.

İsmet Gürbüz, kardeşi Murat Gürbüz ve eşi Ayten Gürbüz’ün, Türkiye’de yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle eşinin Bulgar vatandaşlığından yararlanarak 2017’de Liverpool’a göç ettiklerini söylüyor. “Murat’ın ticari nedenlerden dolayı etrafına çok borcu vardı. Bunun yanında SSK ve vergi borçları da birikince bu kadar borcun üstesinden gelemeyeceğini düşünerek İngiltere’ye taşındılar. Burada kendisine yeni bir hayat kuracaktı. Bu sırada Liverpool’da yaşayan eşinin ablasının oğlu onlara yardım etti. Kardeşimle 30 Nisan 2018’den itibaren irtibatımız koptu. Onlara telefon ve sosyal medya aracılığı ile ulaşma çabalarımız sonuçsuz kaldı. Eşi Ayten Gürbüz’ün telefonundan 9 Mayıs 2018’de kardeşi Selver Söyler’e (İzmir’de ikamet ediyor) gönderdiği mesajdan sonra hiçbir şekilde kardeşim ve eşinden haber alamadık.”

Murat Gürbüz ve eşi 30 Nisan 2018’de Bulgaristan’a gitmek üzere evden çıkmışlar ve o gün bu gündür kendilerine ulaşılamıyor. İsmet Gürbüz, Bulgaristan polisiyle yaptığı görüşmelerden kardeşinin o gün Bulgaristan’a gitmediğini öğrenmiş. Ancak bütün taleplerine rağmen İngiliz polisi Manchester Havaalanı’na ilişkin kayıtları incelememiş. Bu yüzden bu konudan yüzde yüz emin olmadığını söylüyor. Londra’daki Türkiye Konsolosluğu’yla da defalarca temas kurduğunu belirten İsmet Gürbüz, “Konsolosluk Hukuk Müşavirliği yazdığım maillere cevap verse de bana İngiltere’deki bazı karakolların telefon numaralarını vermek dışında bir şey yapmadılar. Türkiye’de yaşıyorum, dil bilmiyorum, İngiltere’deki karakollara farklı zamanlarda yaptığım başvurular da sonuçsuz kaldı” diyor.

Bir başka ihtimal ise Murat Gürbüz’ün İskoçya’da Glasgow’a gitmiş olması. Abi İsmet Gürbüz bu konuda şunları söylüyor: “Murat’ın Türkiye’den tanıdığı bir arkadaşı vardı. Glasgow’da birlikte dükkân bakacaklardı ama bu işten de haber çıkmadı. Kardeşimin hayatından endişe ediyorum, tamam borçları vardı ama saklansa bile bir kişi bu kadar sürede bir ses vermez miydi? Türkiye’de üniversite okuyan bir kızı, bir oğlu var, şu anda Murat’ın çocuklarıyla ben ilgileniyorum. Bu benim abi olarak görevim. Dört yıldır haber alamadığım kardeşimin en azından yaşayıp yaşamadığını bilmek istiyorum.”

 

Murat Gürbüz’ün akıbeti hakkında bilgi sahibi olanlar +905337738465 telefondan İsmet Gürbüz’e ulaşabilirler.   


Murat Gürbüz ve eşi Ayten Gürbüz


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan