latest

Londra Caz Festivali başlıyor

29 Ekim 2022

/ by Bisikletli Gazete

Dünyanın en büyük caz festivallerinden biri olarak kabul edilen Londra Caz Festivali 11 Kasım’da başlıyor. Dokuz gün sürecek olan festival bu yıl da caz severler için dopdolu bir program sunuyor.  

  


Londra Caz Festivali her yıl dünyanın birçok yerinden gelen caz müzisyenlerine ev sahipliği yapıyor. 1970’lerde temelleri “Camden Caz Haftası”yla atılan festival, 1992’den bu yana uluslararası caz festivali olarak düzenleniyor. Bu yıl otuzuncu yıldönümünü kutlayacak olan Londra Caz Festivali, 11-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  

Caz severlerin yakından takip ettiği Londra Caz Festivali, deneyimli ve yeni müzisyenlerin bir araya geldiği uluslararası bir platform olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda zengin kültürel çeşitliliğin sembolü olan festival, İngiltere'nin önde gelen yapımcılarından ve uluslararası müzik küratörlerinden biri olan Serious Trust tarafından düzenleniyor.

Londra Caz Festivali’ne bu yıl, Barbican Centre, Southbank Centre, Royal Albert Hall, Vortex Jazz Club, Pizza Express Jazz Club, Kings Place, Royal Festival Hall gibi 100’ün üzerinde salon ve caz kulübü ev sahipliği yapıyor. Festivalde; Adbullah Ibrahim, Alabaster DePlume, Nubiyan Twist, Secret Night, Lady Blackbird, Kinetika Bloco, George Nelson, Henry Threadgill, Anthon Braxton, Guy Barker, Dana Masters, Mica Millar, Tord Gustavsen gibi birçok isim sahne alacak. Türk “psychedelic” müzik grubu Air Anatolia da Londra Caz Festivali’nin programında yer alan gruplar arasında.

 

Ayrıntılı bilgi için:  https://efglondonjazzfestival.org.uk/

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan