latest

Day-Mer'den mitinge çağrı: “Göçmenlere yönelik artan şiddetin sorumlusu hükümettir"

04 Kasım 2022

/ by Bisikletli Gazete

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER), 5 Kasım 2022 Cumartesi günü, İçişleri Bakanı Braveran'ın göçmenlere yönelik ayrımcı sözleri nedeniyle miting düzenliyor. 



Muhafazakâr, aşırı sağcı iktidarlar ve partiler gıdasını adeta göçmen karşıtlığından alıyor. İngiltere'de de durum farklı deği. Kurulur kurulmaz yeni kabinin ilk işi göçmenleri hedef göstermek oldu.  Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER), 5 Kasım 2022 Cumartesi günü, "Hayat Pahalılığının Sebebi Göçmenler Değil Sermaye!" slonganıyla  İçişleri Bakanı Braveran'ın göçmenlere yönelik ayrımcı sözleri nedeniyle miting düzenliyor. Miting, saat 11:00'de Day-Mer'in önünden başlayacak.

Day-Mer'in mitinge ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:  

İçişleri bakanı Suella Braverman’ın geçtiğimiz günlerde parlementoda göçmenlere yönelik sarfettiği sözleri kınıyoruz. Braverman’ın ‘Britanya’yı göçmen işgalinden kurtaracağım’ sözünün ardından göçmenlerin gözaltında tutulduğu kamp ateşe verildi.

IRKÇI VE İNSANLIK DIŞI SÖYLEM

Kullanılan ırkçı söylem ve açıklama, ırkçı ve aşırı sağ kesimin bu tür saldırıları gerçekleştirmesine zemin yaratıyor. Ancak biliyoruz ki göçmenlere yönelik bu tür ırkçı söylemler sadece Bravermen ile sınırlı değil. On yıldan fazladır iktidarda olan Muhafazakar hükümetler; Britanya’ya güvenli ülke olarak sığınan mültecilere ve bu ülkede yaşayan göçmen topluluklara yönelik suçlayıcı, ırkçı ve insanlık dışı söylem, uygulama ve politikaları sürdürmektedir. Savaştan, işkenceden ve zulümden kaçan mülteciler gerçek anlamda işgalin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir ve bu konuda Birleşik Krallık hükümetleri hiç de masum değildir.

"FATURAYI HALK DEĞİL ZENGİNLER ÖDESİN"

Manston Göçmen İşlem Merkezi’ndeki insanlık dışı koşullar ve gelen görüntüler ve İçişleri bakanlığı tarafından göçmenlere yönelik kötü uygulamalar kaygı vericidir. Artan hayat pahalılığı, enerji şirketleri kârına kâr katarken enerji faturaların artması, yiyecek ve yakacak ikilemindeki emekçilerin durumu, kamu harcamaların kısıtlanması; göçmenlerin değil, hükümetin politikalarının ürünüdür. Ekonomik koşullar kötüleştikçe ‘göçmen’ kartını oynayarak göçmenleri günah keçisi olarak gösteren hükümetlerin amacı hedef şaşırtmak, ırkçı akımları güçlendirmek, yerli ve göçmen emekçilerin birlikte mücadelesini engellemektir. Fakat bizler bu politikalara yerli ve göçmen sınıf kardeşlerimizle birlikte izin vermeyeceğiz.

Day-Mer olarak tüm halkımızı 5 Kasım Cumartesi günü ‘Britanya Çıkmazda’ şiarıyla düzenlenen yürüyüşe katılarak, yerli ve göçmen emekçilerle birlikte ‘hayat pahalılığının sebebinin göçmenler değil, sermaye’, ‘faturayı halk değil zenginler ödesin’ demeye çağırıyoruz.


Tarih: 5 Kasım 2022 

 Saat: 11:00

Yer:  North London Community House.

Adres: 22 Moorefield Rd, N17 6PY, London




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan