latest

“NEYZEN DELİ Mİ VELİ Mİ?” Neyzen Tevfik’in hayatı Londra'da sahnede

26 Kasım 2022

/ by Bisikletli Gazete

Hüseyin Poyraz’ın yazıp oynadığı, Neyzen Tevfik’in hayatından kesitler taşıyan “Neyzen Deli mi Veli mi?” adlı oyun, 4,5,6, 7 Aralık tarihlerinde Tower Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşuyor. 

                                         


                                                   

Sivri ve alaycı dili ve büyük bir ney üstadı olmasıyla bilinen Neyzen Tevfik’in hayatı tiyatro sahnesine taşınıyor. Hüseyin Poyraz’ın yazıp oynadığı, Neyzen’in hayatından kesitler taşıyan “Neyzen Deli mi Veli mi?” adlı oyun, 4 ve 7 Aralık tarihlerinde Stoke Newington’da bulunan Tower Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak. Pan Production tarafından organize edilen, yaklaşık iki saat süren oyunun müzikleri ise Adem Aslandoğan tarafından yapılmış.

Tanıtım bülteninde oyuna ilişkin olarak şu ifadeler yer alıyor: “Nüktedanlığın tam bir canlı örneği olan şair, neyzen, fikir adamı ve bir Bektaşi dervişi olan Neyzen Tevfik’in, Muğla’dan İstanbul’a; Osmanlı’nın son zamanlarından, Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan, hiciv dolu yaşamı, Hüseyin Poyraz’ın sürprizlerle dolu performansıyla tiyatro sahnesinde yeniden hayat buluyor…Gelin, görün; Neyzen deli mi veli mi…”

Oyunun biletleri £20 ve aşağıdaki linkten temin edilebilir:

https://www.towertheatre.org.uk/neyzen/

 

Tarih: 4,5,6, 7 Aralık 2022

Saat: 19:30

Yer: Tower Theatre

Adres: 16 Northwold Rd, London N16 7HR

 

( Hide )

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan