latest

Protest müziğin özgün yorumcusu Selda Bağcan Londra’da

09 Aralık 2022

/ by Bisikletli Gazete


Türk halk müziği ve protest müziğin önemli isimlerinden Selda Bağcan, 21 Aralık 2022, Çarşamba akşamı Indigo at the O2’da sevenleriyle buluşacak.

 



Müzik dünyasına 1970’li yılların başında adım atan ve gün bugündür aktif müzik hayatına devam eden, Türk halk müziği ve protest müziğinin özgün yorumcusu Selda Bağcan, 1987’den bu yana konserler verdiği Londra’ya tekrar geliyor. Ünlü şarkıcı, 21 Aralık 2022, Çarşamba akşamı Indigo at the O2’da, saat 20’de başlayacak konserde hayranlarıyla buluşacak. 

Müzik kariyerine 15 yaşında başlayan, ilk albümünü 1971’de öğrenciyken yayınlayan ve ardından çıkardığı “Türkülerimiz” albümleriyle özellikle dönemin sosyalist hareketinin büyük beğenisini kazanan Selda Bağcan’ın ünü sonraki yıllarda yurt dışına kadar yayıldı.

“Haksızlıklara tahammül edemiyorum, o yüzden protest müzik yapıyorum” diyen Bağcan, protest müzik türünde şarkılar besteleyip yorumlarken, aynı zamanda bilinen halk türkülerine farklı yorumlamasıyla ün kazandı. 2010 Grammy Ödülleri'ne en iyi rap albümü ve en iyi rap performansı dallarında aday gösterilen Brooklynli hip-hop sanatçısı Mos Def, son albümü The Ecstatic'te yer alan "Supermagic" adlı parçada “İnce İnce Bir Kar Yağar” türküsünü kullandı. İspanyol müzik araştırmacısı Vicente Fabuel, Selda Bağcan için: “Türk vokalisti Selda, doğu kültüründen çıkmış sayılı efsanevi kadın seslerden biridir. O büyük çöllerin ortasında az bulunur vahalar gibidir. Bir insan nasıl bu kadar çevik, bu kadar derin, bu kadar yaratıcı ve bu kadar hissederek şarkı söyleyebilir” ifadelerini kullandı. 73 yaşındaki şarkıcının eserlerine yapılan miksler son yıllarda dünya çapında özellikle “psychedelic” türünü sevenlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Selda Bağcan konserinin biletleri aşağıdaki linkten edinilebilir:

https://www.theo2.co.uk/events/detail/selda-bagcan

 

Tarih: 21 Aralık 2022, Çarşamba

Saat: 20:00 (Kapı açılış 18:30)

Yer: Indigo at the O2

Adres: 205 Peninsula Square, London, SE10 0ES

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan