latest

Gik-Der olağan kongresini gerçekleştirdi

15 Ekim 2023

/ by Bisikletli Gazete

  


Londra'da çalışmalarını sürdüren Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der) 8 Ekim Pazar günü olağan kongresini dernek binasında gerçekleştirdi. Gik-Der üyelerinin yanı sıra dost kurumların da yoğun olarak katıldığı kongrenin açılış konuşması derneğin eşbaşkanları tarafından yapıldı.

 




                                             



                                                     

 

Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nin 32. Olağan Kongresi başarıyla gerçekleştirildi. Geçen yıl, başta 6 Şubat depremlerinin ardından olmak üzere hem Türkiye hem de İngiltere gündemine yapılan çalışmaların değerlendirildiği kongrede yeni dönemin planlamaları yapıldı.

Açılış konuşmasının ardından divan seçimiyle devam eden kongrede, güncel ve siyasal değerlendirmelerin ardından Gik-Der’in bu süreçlere başarılı müdahalesi üzerinde duruldu.

Derneğin 2022-2023 dönemindeki faaliyet raporunun özetlendiği toplantıda, dernek bünyesinde açılan kurslardan çok sayıda göçmenin faydalandığının altı çizildi. Toplantıda, 6 Şubat depremlerinden sonra başlatılan kampanya ve düzenlenen konserde toplanan yardımların depremzedelere nasıl aktarıldığı konusunda bilgilendirme yapıldı ve bundan sonra depremden etkilenen göçmenlere psikolojik destek verilmesinin önemi hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri, İngiltere'deki göçmen karşıtı politikalar başta olmak üzere Türkiye ve İngiltere gündeminde yaşanan gelişmelere karşı yürütülen aktif çalışmaların da sıralandığı kongrede dayanışmanın önemine de vurgu yapıldı.

Kongreye ayrıca, 2022 yılında hizmet sektöründe çalışan göçmenler arasında yapılan alan araştırması sonrasında yayımlanan “Londra’da Hizmet Sektöründe ÇalışanTürkiyeli Göçmen İşçilerin Emek Piyasalarındaki Görünümleri” raporunun başta İngiliz basını olmak üzere yarattığı etkiye dikkat çekildi. Bu çalışmanın ardından “Göçmen İşçiler Sendikası” kurulmuştu.

Kongre, yönetim için kadın ağırlıklı yeni yüzlerin aday olduğu kongre yönetim kurulu seçimi ile sonlandırıldı.

Tilkiler, Alxas, Kürt Halk Meclisi, Day-Mer, EMAR, Kırkısraklılar, YÇKM, Göksunlular, ve Kürecikliler kurumlarından temsilcilerin katıldığı kongreye Tohum Kültür, Edinburgh Göçmen Ailler Birliği yolladıkları mesajlarla başarı diledi.





Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan