latest

19. Zilan Kadın Festivali 30 Haziran’da

25 Haziran 2024

/ by Bisikletli Gazete

 Jiyan Kadın Meclisi tarafından her yıl geleneksel olarak Londra’da düzenlenen Zilan Kadın Festivali’nin 19ncusu bu yıl 30 Haziran, Pazar günü gerçekleştirilecek. Festivalin bu yılki sloganı, ''Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine yürüyoruz!''

 


Jiyan Kadın Meclisi tarafından düzenlenen vec30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan 19. Zilan Kürt Kadın Festivali’nin hazırlıklarında son aşamaya gelindi.  

 Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok etkinliğin yer alacağı, Kurdish Community Centre’da (11 Portland Gardens, Harringay Ladder, London N4 1HU) saat 15:00'de başlayacak festivalde Kewê, Jala ve sürpriz sanatçılar sahne alacaklar. Farklı halkların feminist kadın gruplarından konuşmacıların katılacağı festivalde müziğin yanısıra, folklor, davul ve zurna, sinevizyon gösterimi gerçekleştirilecek. Ayrıca yemek ve kıyafet standlarının çeşitliliği ile çocuklar için de kreş ve etkinlikler olacak.

 Jiyan Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada festivale her kesimden kadının davetli olduğu ifade edilirken, Ortadoğu’da Kürt kadının öncülük ettiği devrim ile özgür bir toplumun inşa edildiğine vurgu yapıldı. Jiyan Kadın Meclisi yaptığı açıklamanın devamında ''Bu yıl 'Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine yürüyoruz!' diyerek buluşacağız ve direniş ezgilerimizle, halaylarımızla mücadeleye devam diyeceğiz. Sözlerimiz, ezgilerimiz, sloganlarımız direnişe odaklanacak. Sadece bir etkinlik değil bizimkisi, daha fazla güçlenmek için bir arada olacağız'' dendi.

 

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan