latest

VaakStage Festivali Kings Place'de

05 Temmuz 2024

/ by Bisikletli Gazete

ArtStage ve Vaak Records, 6 Temmuz Cumartesi günü Kings Place'de düzenlenecek olan VaakStage Festivali'nin ikinci edisyonunu sunmaktan heyecan duyuyor. Festival, Kürt, İran ve Türk halk müziği ile doğaçlama müziği bir araya getiren benzersiz bir program sunacak. Festivalin bu yılki programında, yetenekli vokalist Gülseven Medar ve ünlü arp sanatçısı Tara Jaff ön plana çıkacak.

 


Gülseven Medar'ın Eşsiz Performansı

Gülseven Medar, performanslarında Mezopotamya ve çeşitli Anadolu dillerinden gelen halk şarkılarının zengin dokusunu ve geleneksel şarkı söyleme tarzlarının özünü dinleyicilere sunacak. Bu özel sahne için Medar'a arp sanatçısı Imogen Emmett, bağlama sanatçısı Orhan Bilge ve ünlü kontrbasçı, besteci, müzik direktörü ve şef Ardashes Agoshian eşlik edecek.

Medar, Kürt ve Alevi etnik kültürlerinin kucağında büyüyerek Türkiye’nin çeşitli Anadolu yörelerinden Türkçe ve Ermenice şarkıları geleneksel köklerine sadık kalarak yorumlamış, Türkiye'nin tanınmış müzik ustalarıyla iş birliği yaparak bu repertuarları titizlikle kaydetmiş ve albümlerine taşımıştır. Etkileyici sahnesi ve duygu yüklü sesiyle tanınan Medar, dünya çapında festivallere katılmış ve önemli müzik projelerinde yer almıştır. 2023 yılında kurduğu Gülseven Medar Quartet ile Türkçe ve Kürtçe halk şarkılarının ötesinde, kontrbas, arp ve tenbur enstrümanları için düzenlenmiş dokuz eserden oluşan bir albüm hazırlamıştır. Bu festivalde, dinleyenler Gülseven Medar Quartet'in vokal, kontrbas, arp ve tenburun yankılanan tınılarıyla harmanlanmış halk melodilerini dinleme fırsatı bulacaklar.



Tara Jaff ile Büyüleyici Bir Gece

Ünlü arp sanatçısı ve şarkıcı Tara Jaff, festivaldeki performansıyla dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Jaff, Adib Rostami ile birlikte Kürt ve İran melodilerine dayanan doğaçlama sanatı üzerine odaklanacakları bir projede iş birliği yapacak. Bu özel performans, izleyicilere eşsiz bir müzikal deneyim sunacak.

VaakStage Festivali için biletler https://shop.kingsplace.co.uk/30665/30666 linkinden satın alınabilir. Bilet fiyatında %30 indirim için VAAKSTAGE30 promosyon kodunu kullanabilirsiniz. Müziğin sınırlarını zorlayan bu etkinliği kaçırmayın!

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan