Bu yılki “Bisiklet Kadınları Çalıştayı”na Yel değirmeni’nde bulunan “Alengirli Atölye” ve “Koli Art Galeri” salonları ev sahipliği yaptı. Çalıştayın bu seferki teması #yoldakikadinlar” olduğu için katılımcılar Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşadıkları deneyimlere yer verdiler.
Çalıştayın ilk gününde, Hande Karaca, 1500 km'lik Hindistan turununun hikâyesini anlattı.
Dilara Ceren Duran, #yoldakikadinlar başlığını dağcılık serüveni ile doldurdu. Hiç tecrübesi olmadan çıktığı Kilimanjairo yolculuğunu anlatan Duran, "dağcılık bana sınırlarımı zorlamayı öğrettti" ifadesini kullandı. Dilara Ceren Duran, bu serüvenin ardından dağcılık konusunda bilgi ve deneyimini artırarak birçok tırmanış daha gerçekleştirmiş. Ve buna devam edeceğini vurgularken bütün dinleyicileri de “motivasyon reis” olarak gaza getirmeyi başardı.
İlk günün son konuğu “Parmak Çoraplı Kız” ismini kullanan Büşra Öztürk’tü. Büşra ise çocukluğunda mahrum kaldığı bisikletin şimdi nasıl tadını çıkardığını, nerelerde kamp yaptığını görseller ve videolar eşliğinde anlattı.
Çalıştayın ikinci günü Kadıköy’den Bostancı’ya oradan da Yeldeğirmeni’ne gerçekleşen sabah sürüşüyle başladı. Bu sefer Koli Art Galeri’de bir araya gelen katılımcılar, Elif Uzer’in tam on yıl süren Güney Amerika serüvenini dinlediler.
Elif Uzer'e bu yolculuğunun iki yılında bir kedi eşlik etmiş. Para kazanmak için zaman zaman inşaatlarda çalışan Elif (çatı işini geliştirmesi lazım), birçok ülkede eşsiz deneyimler yaşamış.
Bengi Baştekin, “Dünyanın Durakları” adını taşıyan sunumuna atölyenin hemen kapısının önünde yaşanan “kız alma” merasiminin davul zurna şöleni eşliğinde başladı. Bengi, önce otostopla başlayan sonra bisikletle devam eden turlarından söz ederken en çok Türkiye’de turist muamelesi görmesinin kendisini şaşırttığını dile getirdi.
İkinci günün son konuğu, Sinek Sekiz yayınevinden İrem Çağıl idi. İrem, on iki yıl önce bisikletle tek başına Avrupa turu yaptığında Türkiye'de bu konudaki ender örneklerden biriymiş. Ardından üç buçuk yaşındaki kızıyla Amsterdam – Kopenhag turu gerçekleştiren İrem'in sunumuna kızı Kiraz da eşlik etti.
Hande Karaca, çalıştayın ardından “4 senede toplam 38 kadına mikrofon uzattık, yüzlerce konuk ağırladık, dikiş, sürüş, ilk yardım, tamir, kask boyama gibi birçok atölye gerçekleştirdik. Çalıştayımızla gurur duyuyoruz! İyi ki yapmışız!” dedi.
4. Bisiklet Kadınları Çalıştayı’nın etkinliği Heybeliada’da gerçekleştirilen “Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evi müze kalsın!” etkinliğine bazı grup üyelerinin katılımıyla devam etti. Çalıştaya, Londra Bisiklet Kulübü temsilcileri de katıldı.
Hiç yorum yok
Yorum Gönder