latest

Göçmen yazar Pelin Markirt’ten imza günü ve söyleşi

05 Nisan 2022

/ by Bisikletli Gazete

İthal Gelinler kitabının yazarı Pelin Markirt, 10 Nisan Pazar günü, saat 17:00’de Chemen Cafe’de imza günü ve söyleşi gerçekleştirecek.

 


Geçtiğimiz yıl yayımlanan “İthal Gelinler” adlı kitabında, büyük umutlarla evlenip yurt dışına gelin giden yedi genç kızın başından geçenleri anlatan Pelin Markirt, 10 Nisan Pazar günü, saat 17:00’de, Chemen Cafe’de imza günü ve söyleşi düzenliyor.

Bilkent Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’nden lisans, Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği alanında ise yüksek lisans eğitimini tamamlayan yazar Pelin Markirt Londra'da insan kaynakları alanında danışmanlık işi yapıyor. Markirt, pandemi döneminde yazdığı İthal Gelinler kitabında, Almanya, İspanya, Belçika, İsviçre, Kanada, Amerika ve İngiltere’ye evlenerek giden kadınların hikâyesi yer alıyor.

Pelin Markirt, bu kitabın merkezinde kadınların yer almasını ise şu şekilde açıklıyor: “Kadınların belli düşünce kalıplarına sıkıştırılarak onlara hak verilmemesine hep karşı çıktım. Kadının kadın olduğu için miras hakkının elinden alınmasına, erkeklerle aynı terfileri hak edebilmek için daha fazla çaba göstermesi gerektiğine, bir kadının trafikte erkeklerce taciz edilmesine katlanamıyorum. Sadece buna değil, hamile kalan kadına kilo alması veya doğum kilolarını atamaması ile ilgili toplumun dayatmalarına da dayanamıyorum. Evlilik için, annelik için kendi biyolojik ve ruhsal saatimizi değil de toplumun saatini dert etmek zorunda olmadığımızı da göstermek amacıyla kadın odaklı bir kitap yazmayı arzuladım.” 


Tarih:   10 Nisan Pazar, saat: 17:00

Adres: Chemen Cafe85 Stoke Newington Rd, London N16 8AA



Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan