latest

Yazar Emina Temel Londra'da imza günü ve söyleşi gerçekleştirdi

07 Mart 2022

/ by Bisikletli Gazete

Yazar Emina Temel, 6 Mart Pazar günü CheMen Kafe'de gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününde okurlarıyla bir araya geldi. 




Yıldız Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama mezunu olan ve 2014-2021 yılları arasında Şişli Belediyesinde çalışan yazar Emina Temel; “Assolist” ve “Garo Nerdesin” romanlarının yazarı olarak tanınıyor.  

"OKUMA YAZMA BİLMEYEN BİR ANNENİN YAZAR KIZIYIM"

6 Mart, Pazar günü CheMan kafede söyleşi ve imza günü gerçekleştiren Temel, çocukluğuna dair iz bırakan anılarının yazma serüveninde son derece etkili olduğunu belirtirken: “okuma yazma bilmeyen bir annenin yazar kızıyım” ifadelerini kullandı.


GARO NERDESİN VE ASSOLİST ROMANLARININ YAZARI

2017’de yazdığı “Garo Nerdesin” adını taşıyan ilk romanında Türkiye’nin ilk milli profesyonel boksörü Garbis Zakaryan biyografisini kaleme alan yazar, çocukluğunda okuduğu kitaplardan kendisine yeni bir dünya yarattığını söylüyor. Emina Temel’in “Assolist” adını taşıyan ikinci romanı ise 2021 yılında (Alfa)Mona yayınevi tarafından basılıyor. Temel, yasak bir aşk hikayesi olan “Assolist” için “Anladım ki aşk, yaşam serüveninin tek gerçeği…” diyor. 

YAZARIN GÖÇMENLİK HAYATI ÜÇ AY ÖNCE BAŞLADI

Üç ay önce Londra’ya göç eden Emina Temel, Londra’da yaşayan ve Türkçe konuşan toplumun edebiyata ve sanata ilgisinin kendisini mutlu ettiğini, söyleşiye katılımdan da çok memnun olduğunu belirtti.





Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan