latest

“Comedy Night” 7 Mayıs’ta izleyiciyle buluşuyor

03 Mayıs 2022

/ by Bisikletli Gazete

 Eser Rüzgâr, Suat Eroğlu ve Hakan Arıcan’dan oluşan oyuncu kadrosu, 7 Mayıs 2022, cumartesi günü Fieldseat Organic Stage’te tek kişilik stand up gösterisi yapacak.


 



Özellikle Ankara Anlaşmalıların son yıllardaki yoğun göçünün ardından Londra’daki Türkçe konuşan toplumun düzenlediği kültür sanat etkinlikleri hem çeşitlendi hem de arttı. Yeni tiyatroların kurulması, yeni sahnelerin açılmasıyla sahne sanatları da bu çeşitlilikten nasibini alıyor.

Eser Rüzgâr, Suat Eroğlu ve Hakan Arıcan’dan oluşan oyuncular 7 Mayıs 2022, cumartesi günü, saat 20:00’de Tottenham’daki Fieldseat Organic Stage’te tek tek sahneye çıkarak stand up gösterisi yapacak.

Comedy Night’ta sahneye çıkacak ekiple bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdim.

 

Eser Rüzgâr

Seni biraz tanıyabilir miyiz? Tiyatroya ilgin ne zaman başladı?

Ben aslında önce Edebiyat Fakültesi’nde okudum. Uzun yıllar İstanbul’da öğretmenlik yaptım. Öğretmenlik yaparken de hiçbir şey için geç değildir diyerek oyuncu olmaya karar verdim. Bir söyleşi sırasında dinlediğim Ataol Behramoğlu bana bu konuda ilham verdi. “Yetmiş yaşından sonra piyano dersi almaya başladım” demişti. Bu bana güzel bir örnek oldu. Ardından Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’ndan iki yıl eğitim aldım. 2018’de buraya gelince, Arcola Tiyaratrosu ile tanıştım. Deli Dumrul ve Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda oynadım. İngiliz oyunculuk ajansına kaydoldum. En son Görevimiz Tehlike 7’de bir rolüm vardı. Filmin vizyona girmesini dört gözle bekliyorum. Küçük bir rol olsa da Tom Cruise ile birlikte beş gün aynı ortamda olmak benim için önemli bir tecrübe idi.

Comedy Night fikri nasıl ortaya çıktı?

Bu proje benim uzun yıllar düşündüğüm bir işti. Türkiye’deyken oyunculuk eğitimi dışında Galata Perform’da yazarlık eğitimi aldım. Türkiye’de de bir oyunum sergilenmişti. Ayrıca Milliyet gazetesinde de yazarlık yapmıştım. İngiltere’ye geldiğimden bu yana hayata başka bir yerden bakmaya çalışıyorum. Bizim FM’de radyo programı yapıyorum. Orada da daha neşeli, eğlenceli konulardan söz etmeye çalışıyorum. Hayatta zaten yeterince acı veren şeyler var…

Londra’da yazdıklarımdan yola çıkarak bir komedi gecesi yapmak istedim. Tek başıma yapmayı da cesaret edemedim. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Che-men Cafe’de bir gösterimiz oldu. O gösteride bir komedi performansı sergiledim. Ben buna komedi performansı diyorum, çünkü stand up deyince insanlar çok beklentiye giriyorlar. Orada Suat’la tanıştım. Hakan da o akşam bir stand up sergiledi. Benim de böyle bir planım vardı. Arkadaşlara “yapalım mı?” dedim, hemen “olur!” dediler. 1 Nisan Dünya Şaka Günü’nde bir Whats App grubu kurdum. Çalışmalara başladık, hazırlıklar, fotoğraf çekimi, afiş derken bu noktaya geldik.

Gecede ne yapacaksınız?

Üçümüzün de yaklaşık 15-20 dakikalık performansları olacak. İnsanları güldürmeye ve eğlendirmeye çalışacağız. Sahnede, burada yaptığım gözlemlere ilişkin olarak ve özellikle kadın erkek ilişkileri üzerine bir şeyler söylemek istiyorum. Bu arada gecenin sonunda açık mikrofon da yapacağız, yani isteyenler kısa süreliğine olsa sahneye çıkıp sevdiği hikâyeleri anlatabilecek.  

 

Suat Eroğlu

Suat seni biraz tanıyabilir miyiz?

Sinemacıyım. Beş yıl önce Londra’ya geldim. Türkiye’de üç tane kısa film yaptım. Bunlardan ikisi mizah içerikliydi. Edebiyatta ve sinemada mizaha dair konuları takip etmeyi seviyorum. Pandemi döneminde İngiltere’de yaşadığım deneyimler özellikle de İngilizce öğrenme deneyimim üzerine çeşitli metinler kaleme aldım. Sonra bunları arkadaşlarımla paylaştım. Bir açık mikrofon gecesinde kısa süreli bir stand up gösterisi yaptım. Arkadaş çevremin dışında beni tanımayan insanların da güldüğünü fark ettiğimde böyle bir güzel geceyi bir daha yaşamak istedim. Eser, bana bir böyle komedi gecesi yapma tekfinde bulundu. Çok heyecanlandım. Bu, Londra’da yeni bir kültür başlatmak için yeni bir adım. Göçmenlerin hayatında birçok mizah unsuru bulunuyor. Biz de göçmenler olarak yaşadığımız absürtleri anlatıp hep birlikte gülmek istiyoruz. Bunların önümüzdeki dönemde tiyatro, sinema ve bu tür gösterilerle karşılığını bulacağına inanıyorum.

Sen gecede ne yapacaksınız?

Yönetmenlik olma maceramla birlikte İngiltere’ye geldiğimde yaşadığım sıkıntıları mizahi bir dille anlatmaya çalışacağım. Gösterimde, neden yönetmen olamıyorum, neden İngilizce öğrenemiyorum üzerine komik anekdotlar yer alıyor.

 

Hakan Arıcan

Seni biraz tanıyabilir miyiz?

Atatürk Üniversitesi, Oyunculuk bölümü mezunuyum. Birkaç yıl özel tiyatrolarda oynadıktan sonra Londra’ya göç ettim. Altı senedir Londra’da yaşıyorum. Burada diğer bir uzmanlık alanım olan PR ve organizasyon işleriyle uğraşırken bir taraftan da oynadığım tiyatro oyunlarıyla mesleğimi devam ettirmeye çalışıyorum.

İlk stand up gösterimi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde düzenlenen “açık mikrofon” etkinliğinde gerçekleştirdim. O gün Eser ve Suat’la tanıştık onlar da aynı gün başarılı birer gösteri yaptı. Aramızda güzel bir enerji oldu, o yüzden birlikte bir gösteri yapmak istedik. Eğlenceli geçeceğinden eminim. Günlük yasamın sıkıntılarından kurtulmak isteyen herkesi 7 Mayıs’ta Fieldseat’e bekliyoruz.

 


Gösterinin biletleri Fieldseat Cafe’de 15 poundtan satılıyor.

Fieldseat Organic Stage

665 High Road - Tottenham N17 8AD London

+44 20 8808 2525

http://www.fieldseat.co.uk/

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan