latest

Londra Bisiklet Kulübü’nden NHS’e bisiklet bağışı

14 Haziran 2022

/ by Bisikletli Gazete

Enfield’taki Britanya Alevi Federasyonu (BAF) yerleşkesinde faaliyetlerine devam eden Londra Bisiklet Kulübü (LBK), Enfield Belediyesi’nin talebi üzerine North Middlesex Üniversite Hastanesi’ne 10 bisiklet bağışladı.



Aralık 2021’de bir Alman bisiklet firmasının desteği ve London Cycling Campaign’in aracılığı ile 160 kadar yeni bisiklet Londra Bisiklet Kulübü’ne hibe edilmişti. Bisiklet Kulübü elindeki bu bisikletlerin yaklaşık 80 kadarını okullara, kültür ve sanat merkezlerine, LGBTQİ derneğine, izci kulübüne ve toplum merkezlerine bağışlamıştı.

Bisiklet Kulübü’nün partnerlerinden biri olan Enfield Belediyesi’nin talebi üzerine Kulüp 10 yeni bisikleti Enfield ve Haringey belediyeleri sınırlarında yaklaşık 350 bin kişiye sağlık hizmeti veren North Middlesex Üniversite Hastanesi’ne bağışladı. Bağışlanan bu bisikletler hastane çalışanlarına ücretsiz olarak kiralanacak. Projenin hedeflerinden biri daha fazla NHS çalışanının bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanması.  Bir diğer hedef ise bölgede artan trafik ve araba park yeri sorunlarına çevreci bir çözüm getirmek.

Proje kapsamında, hastane çevresine yeni bisiklet yollarının yapılmasıyla daha fazla personelin bisiklet kullanmasının teşvik etmek için Enfield Belediyesi uzun vadeli bisiklet kiralama sistemi (bike loan scheme) kuracak.  Böylece hastaneye en fazla 6 mil uzaklıkta yaşayan çalışanların bu sistemi kullanması teşvik edilecek.

Londra Bisiklet Kulübü direktörü Özgür Korkmaz “Mart ayında Enfield Belediyesi bize ulaşarak NHS hastanesinde bir bisiklet kiralama sistemi kurmak istediklerini belirttiler. Biz de NHS’e destek vermekten mutluluk duyacağımızı söyleyip 10 bisiklet verebileceğimizi yazılı olarak bildirmiştik. Yerel seçimler öncesi belediye yöneticileri haksız siyasi kazanım elde etmemek için projeyi üç ay beklettiler. Nihayet bu hafta 10 yeni bisikletin teslimatını gerçekleştirdik” dedi.  

Londra Bisiklet Kulübü, kendi bünyesinde de benzer projeyi elinde kalan bisikletlerle önümüzdeki hafta hayata geçiriyor. Uzun vadeli kiralama sistemiyle, ayda yalnızca £10 karşılığında, kişiler kilit kask, ışık ve yelek gibi ekipmanlarla birlikte üç aylığına bisiklet kiralayabilecekler.  

Londra Bisiklet Kulübü; bisiklet eğitimleri, sürüşleri, bisiklet tamir eğitimi ve ücretsiz bisiklet tamiri gibi faaliyetlerini BAF’ta sürdürüyor. Daha fazla bilgi için aşağıdaki iletişim kanallarını kullanabilirsiniz

 

Email info@londoncyclingclub.org 

Facebook /Londrabisikletkulubu

Instagram @londrabisikletkulubu

Twitter @LondonCyclingC3

 

Eğitim : 07917343007

Genel : 07799735234


* Bu haber ilk defa 13 Haziran 2022'de Olay Gazetesi'nde yayınlanmıştır. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan