latest

Depremzede ailelere özel vize programı çıkarılması için imza kampanyası başlatıldı

10 Şubat 2023

/ by Bisikletli Gazete

 

Türkiye’de yaşanan depremde evsiz kalanlara yönelik özel vize programı düzenlenmesi amacıyla İngiltere’de Petition.parliament.uk üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

 

                                                   

                                  
 

 

İngiltere hükümeti, Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle zor durumda kalan aileler için Ukrayna Aile Vize Programı çıkarmıştı. Bu vize türü emsal alınarak İngiltere’de yakını bulunan ve Türkiye’de depremde evsiz kalan aileler için yeni bir imza kampanyası düzenleniyor. Petition UK Government üzerinden yapılan imza kampanyasında 100 bin imzaya ulaşılması hedefleniyor. Bu sayıya ulaşıldığında ise konu İngiltere Parlamentosu’nun gündemine gelecek.

İmza kampanyasının metni şu şekilde: “Deprem nedeniyle evsiz kalanlar için Türk Aile Programı vizesi oluşturulmalı. Hükümetin, -Ukrayna Aile Programı vizesinde olduğu gibi- Türkiye’deki depremde evsiz kalan ve İngiltere'de ailesi olan kişilerin İngiltere'ye gelmelerini desteklemesini istiyorum. İngiltere'de ailesi deprem nedeniyle evsiz kalan ve onlar için endişelenen birçok Türk var. Hükümet, Birleşik Krallık'ta yaşayan Türklerin aile üyelerini İngiltere'ye getirmelerine izin vermelidir.”

 

Kampanyaya katılmak için aşağıdaki linke tıklayıp imza atabilirsiniz.

https://petition.parliament.uk/petitions/632772

 

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan