latest

Hemşire Özge Aydoğan’dan anne adaylarına emzirme eğitimi

31 Ekim 2023

/ by Bisikletli Gazete

Doğum öncesine ve doğum sonrasına ilişkin ailelere çeşitli konularda profesyonel destekler sağlayan hemşire – doula Özge Aydoğan, 3 Kasım Cuma günü, Londra’da anne adaylarına yönelik doğru ve sağlıklı emzirme yöntemlerine ilişkin bir seminer verecek.  

 


 

Doğuma Hazırlık Eğitmenliği ve Doula’lık (anne adayının doğumdaki destekçisi) konusunda uzun yıllardır profesyonel danışmanlık hizmeti veren hemşire Özge Aydoğan, anne adayları ve anneler için 3 Kasım, Cuma günü saat 11:00 – 14:00 saatleri arasında doğru ve sağlıklı emzirme yöntemlerine ilişkin bir seminer verecek.  

Doğu Londra’da bulunan Brews & Bowls adlı Kafe'de gerçekleştirilecek olan ve “Hemşire Özge Aydoğan ile Keyifle Emzir” başlığını taşıyan seminerin katılım ücreti ise £15.

Bisikletli Gazete olarak Özge Aydoğan’la düzenleyeceği bu seminerle ilgili küçük bir söyleşi yaptık.

 

Özge Aydoğan

Emzirme eğitimi nedir?

Emzirme Eğitimi anne adaylarını emzirme dönemine hazırladığım, doğru emzirme pozisyonunu öğrettiğim, bu dönmede yaşayabilecekleri sorunlara yönelik alabilecekleri önlemler ve çözüm yolları hakkında bilgilendirdiğim kapsamlı bir eğitim.

Anneler zaten bebeklerini doğal olarak emzirmiyorlar mı?

Birçok anne emzirmeyi doğal bir süreç olarak görüyor ve bu konuda zaten bir sorun yaşamayacağını düşünüyor. Eskiden öyleydi evet. Çünkü medikal doğumlar yoktu. Mamalar, biberonlar havada uçmuyordu. O yüzden kadınların tek bildiği şey vardı o da emzirmekti. O dönem kalabalık ailelerde yaşıyorduk. Çevremizde emziren bir büyüğümüz mutlaka oluyordu. Ama şu an öyle değil maalesef.

“DOĞUMDAN ÖNCE EMZİRME EĞİTİMİ ALMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Bireysel yaşıyoruz ve birçok kadın hayatında bir bebeği bile kucağına almadan anne olabiliyor. O yüzden de maalesef beklendiği gibi olmayabiliyor. Bazen emzirmeye sadece mekanik bir olay gibi bakılıyor. Bebeğin memeyi emmesi ve karnını doyurması gibi. Bu, bu kadar basit bir süreç değil, çok başka boyutları var. Annenin nasıl hissettiği, bebekle nasıl bir bağ kurduğu, bebeğin anneye dokunmasının ne kadar önemli olduğu hep unutuluyor. O yüzden de birçok şeyi kaçırmamak için doğumdan önce emzirme eğitimi almalarını da çok önemsiyorum.

3 Kasım’da yani bu Cuma günü yüz yüze bir emzirme eğitimim var. Sizin vasıtanızla anne ve baba adaylarını ve yeni bebek sahibi olmuş ailelerimizi eğitimime davet etmek isterim. Detaylar ve kayıt için instagram sayfamdan iletişime geçebilirler.   

 

Tarih: 4 Kasım, Cuma

Saat: 11:00 - 14:00 

Yer: Brews & Bowls, 1 Whittington Avenue, EC3V 1LE


Telefon:                 07417418707

Web:                      https://www.alyadoulaservices.co.uk/

Instagram:             @alyadoulaservices.uk

E-posta:                 info@alyadoulaservices.co.uk




 

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan